Sve o Masonima (+VIDEO)

Sigurno ste oduvijek imali znatiželju o tajnim društvima i sigurno ste već čuli razne teorije zavjere o masonima. U ovome tekstu ćemo vam pokušati to sve približiti, od početaka, do njihovih tradicija, tko su sve bili masoni, te zašto su im simboli toliko bitni?
 
Od 45 američkih predsjednika, 14 njih su bili masoni, evo lista nekih od poznatijih ljudi koji su bili masoni: Oscar Wilde, John Wayne, Winston Churchill, Harry Houdini, Voltaire, Wolfgang Amadeus Mozart, Mark Twain, Thomas Paine, Colonel Sanders, Franz Liszt, Jean-Jacques Rousseau, Buzz Aldrin, Denis Diderot, Johann Christian Bach, Henry Ford, Edvard Beneš, Simon Bolivar, Kralj Charles II, Kralj Edward VII, Princ Edward, Gustave Eiffel, Frederik II, Giuseppe Garibaldi, Johan Wolfgang Goethe, Manly P. Hall, Albert Pike.
 
Lista ide i dalje, no ne bi imali dovoljno mjesta nabrojati sve poznatije ljude koji su bili masoni. Harry Truman, bivši američki predsjednik je rekao da mu je “Bila veća čast biti Veliki Meštar Masona nego biti predsjednik Amerike.”
 
Vjeruje se, a i masoni sami tvrde da je začetnik slobodnog zidarstva bio babilonski kralj Nimrod, koji je ujedno i dao sagraditi babilonsku kulu, uz to je bio i veliki mrzitelj Boga. Pogledajmo razlog zašto su masonima oduvijek bili bitni tajni znakovi i simboli.
 
Poznati mason A. E. Waite je rekao: 
Međutim, iz zla proizlazi dobro, a zbunjenost jezika stvorila je ‘drevnu praksu masona – komuniciranja bez korištenja govora‘.
 
 
Knjiga postanka 11:7-9
 
Hajdemo sići i poremetiti im jezik da ne razumiju jedan drugome govor.”
Tako ih je Gospodin raspršio odande po cijeloj zemlji i tako su odustali od zidanja
grada. Stoga mu je ime Babel, jer je ondje Gospodin poremetio jezik cijele zemlje, i
odande ih je Gospodin raspršio po cijeloj zemlji.”
 
Kada budemo u ovom tekstu govorili o masonima i slobodnom zidarstvu, odnositi ćemo se na najmočniji i najpoznatiji ogranak – “Slobodno zidarstvo škotskog obreda”. Ukoliko ste se tek učlanili u masonsku ložu, počinjete od 1. stupnja i možete dostići maksimalno 33. stupanj.
Simboli i numerologija igraju vrlo bitnu ulogu masonima, oni komuniciraju međusobno preko pitagorske i kaldejske numerologije i simbola.
Broj 33 je vrlo zanimljiv i bitan masonima, no o tome nešto kasnije.
 
John Salza i ostali bivši masoni su rekli kada su došli do 32. i 33. stupnja da im je rečeno da je cilj masona vladati svijetom. (Pogledajte video na dnu stranice.)
 
Konfucije je još davno rekao: “Znakovi i simboli vladaju svijetom, a ne riječi i zakoni
 
Manly P. Hall – Mason 33. stupnja je rekao “Kad ljudska rasa nauči čitati jezik simbola, veliki će veo pasti s očiju ljudi
 
Masoni su odavno shvatili da ako se javno eksponirate, privući ćete pozornost, ali ukoliko želite kontrolirati nekoga ili nešto, najbolje je da to radite iz sjene.
Narod se može pobuniti samo protiv neprijatelja kojeg vidi, nije se moguće boriti, ako ne znate tko vam je protivnik.
 
Slobodno zidarstvo na prvi pogled izgleda potpuno bezazleno i nešto što bi bilo korisno za unaprijediti karijeru, jer u današnjem svijetu ima puno sudaca, odvjetnika, bankara, direktora i političara koji su masoni. Organiziraju razne dobrotvorne akcije i pomažu zajednici (barem takvu sliku žele pokazati ljudima).
 
Možete postati mason samo ako vas drugi mason pozove, te nakon toga svi ostali članovi lože glasaju da vas prihvate ili odbiju. Pokušati učlaniti u neku ložu se mogu svi, bez obzira na religiju i vjeru, barem je to tako dok ste mason niskog stupnja.
Pogledajmo što kažu neki od najpoznatijih i najutjecajnijih masona što se dogodi kada mason dođe do 30. 31. 32. i 33. stupnja u loži.
 
Albert Pike u knjizi “Morali i dogme ” govori: 
Ono što svijetu moramo reći jest da štujemo boga, ali to je bog kojeg se obožava bez praznovjerja. Vama, suvereni generalni inspektori, to govorimo da biste to mogli ponoviti braći 32., 31. i 30. stupnja: Svi mi koji imamo inicijaciju viših stupnjeva, trebali bismo održavati masonsku Religiju u čistoći Luciferijanske doktrine.
 
Albert Pike u knjizi “Morali i dogme” :
Dio simbola je prikazan Iniciranom, ali on je namjerno zaveden lažnim interpretacijama. Nije namjera da ih razumije, nego je namjera da on zamišlja da ih razumije. Njihovo istinsko objašnjenje rezervirano je za vješte, mudrace i prinčeve slobodnog zidarstva.”
(vješt, mudrac i princ su neki od stupnjeva slobodnog zidarstva)
 
Manly P. Hall u knjizi “Izgubljeni ključevi masona”:
Kada mason sazna da je ključ, pravilna primjena generatora živuće energije, naučio je tajnu svog zanata, goruća energija Lucifera je u njegovim rukama
 
Sir Walter Scott je napisao: “O kakvu zapetljanu mrežu tkamo, kad prvo što prakticiramo je obmanuti“.
 
Masoni se služe, kako smo već gore napisali, pitagorskom i kaldejskom numerologijom kako bi nazivima dali određenu numerološku vrijednost.
Cilj davanja numerološke vrijednosti jest komunikacija među masonima, nešto poput enkripcije. U prijevodu, kada drugi učeni mason vidi tu određenu numerološku vrijednost ili nekakav tajni simbol on shvaća poruku. Prema slobodnom zidarstvu, ukoliko vaše prezime ili vaša kompanija nosi naziv koji ima određenu numerološku vrijednost (33), moći ćete puno dalje dogurati u ovome svijetu.
 
Broj 33 je iznimno bitan u slobodnom zidarstvu jer se 1/3 ili 33% anđela pobunilo i palo. Isus je razapet u 33. godini, sunce ulazi u novi znak zodijaka na 33. stupnju.
Sada ćemo pogledati neke od masonskih simbola i znakova.
 
 

1. Crno-bijela šahovnica

 
Crno-bijela šahovnica masonima simbolizira dualizam, borbu između Lucifera i Boga, oni smatraju Lucifera svojim bogom i ne vjeruju da je Bog Biblije Kreator, a da je Lucifer samo kreacija kao i sve ostalo.
Obzirom koliko postoji oblika u svijetu, posve je čudno da se baš toliko često pojavljuje crno-bijela šahovnica, možemo reći da ne može biti slučajnost.
 
Shakira

     

          2. Ruka preko oka (Oko Horusa)

 
Ruka preko oka je još jedan od poznatijih simbola kojeg stalno susrećemo, morate shvatiti da apsolutno nema razloga zašto bi se normalna osoba ovako slikala. Na ono što moramo obratiti pozornost i vidjeti je simbolika o kojoj nam je pisao Manly P. Hall.
                                                     

 

3. Vražiji rogovi

 

                 

 

 

4. Znak 666 

 

 

Kako bi George Carlin rekao: “To je veliki klub, a vi niste u njemu!”

 
Biblija nam govori u Marku 8:36 da je duša važnija od svih materijalnih bogatstava ovoga svijeta
Jer što koristi čovjeku da zadobije cijeli svijet, a izgubi svoju dušu?
 
Zadnji simbol koji ćemo pokazati se zove “Meštar 2. vea” ili poznatiji pod “Ruka u kaputu”
 
 
 

“Meštar 2. vea/Ruka u kaputu”

1 . Ivanova 5:18
Mi znamo da smo od Boga, a, cijeli svijet leži pod carstvom Opakoga

Efežanima 5:11
A nemajte udjela u jalovim djelima tame, nego ih dapače raskrinkavajte,

Sutra nije obećano nikome, pogledajte kako se spasiti. Kliknite na LINK

POGLEDAJTE VIDEO U PRILOGU